2009. július 29., szerda

Narancsvidék - theO.C.

Ha már minden sorozatról amit megnéztem eddig valamilyen szinten írtam vmit akkor most ebből a körből a Narancsvidék (theO.C.) sem maradhat ki. Ezt a sorozatot én régebben amikor ment nem igazán preferáltam, sőt nem is foglalkoztam vele, nem is igazán voltam képben miről is szól a sorozat. Nem olyan régen viszont egyetlen egy okból nekiálltam a sorozat megtekintésének. Ez az ok igen egyszerű, nem más mint Rachel Bilson :D. Kis aranyos cutie girl nagy barna szemekkel, ez volt az elsőszámú indok továbba megint csak Viktor mondott egy két dolgok és hát mondom rendben vágjunk bele. Most jelenleg 2. évad végénél járok . Az első évad elég terjedelmesre (27 rész) míg a 2. már csak 24 részesre sikeredett, a 3. amibe még nem kezdtem bele 25 részes, míg a záró 4. évad szerény 16 részes lett. A sorozat olyan szinten megfogott h 4 nap alatt 47 részt néztem meg, ami akárhogy is számolom a napi 10-es átlag fölott van :D. Viktorral kezdtük még el a hétvégén darálni a dolgot és az első 8 rész után annyira rákattantam a dologra h nem tudom abbahagyni. Utoljára a Chuck-al voltam hasonló képp csak akkor sajnos még a tanulás miatt nem tudtam így haladni.

Az első évad nekem nagyon tetszett. A történet úgy indul h a főszereplőnk Ryan Atwood a báttyával Trey-el ellop egy kocsit de sajnos elkapják őket a zsaruk és bevarják mind2jüket. Ezután Ryan kirendelt védőként megkapja Sandy Cohen-t. Kihozza a börtönből és ad neki egy második esélyt, azonban miután Ryan-t otthonról elzavarják nem tud kihez fordulni csak Sandy-hez. Cohen-ék jószívűen befogadják őt, bár eleinte kicsit szkeptikusak a bünöző múltja miatt. Már az első este sikerül Ryan-nek a dolgok közepébe csöppennie, mivel a ház elött beszélgetve kapásból szerelembe esik a helyi vagány csávó, a vizilabda csapat kapitányának barátnőjével, Marissával. Miután az események tovább bonyolódnak nem marad más lehetőség így Ryan, Sandy és Kirsten gyámsága alá kerül.

Így végre az addig totális névtelenségben élő Cohen fiú, az iskola addigi pancsere Seth kap egy "majdnem igazi" testvért és egy legjobb barátot. Így került tehát a chino-i fiú a gazdag newport beach-i családhoz. A jótékonysági divatbemutató folyamán sikerül neki balhéba keveredni aminek az oka mi más lenne ha nem Marissa. Egy kis verekedés, egy kis lerészegedés, minden helyet kap. Eleinte mindenkinek vannak fenntartásai Ryan-nel kapcsolataban, de folyamatosan - még ha helyenként döcögösen is - beilleszkedik. Így tehát a történet vezetés Ryan köré és a barátai köré szerveződik elsősroban, de nyomunk követhetjük hogyan alakul a többi Newport-i család története is (Marissa családja, Sandy és Kirsten is igen fontos szerepet kapnak, és később további mellékszereplő is szinre lép). Az évad első felében a nyárba csöppenve zajlanak az események, mindig történik vmi balhé és a srácok vmiért mindig a dolgok közepében vannak. Ryan egyre komolyabban szembekerül Luke-al a Marissaért vívott harc folyamán és Seth is radarra kerül szép lassan Summer (Ő az én gyönyörűségem Rachel Bilson) háza táján.

Igazából mindenkinek az első pillanattól nyilvánvalóvá válik az h Ryan és Marissa első látásra egymásba szerettek, de azonban mint tudjuk semmi sem megy olyan egyszerűen mint az gondolnánk. Eleinte egyikük sem akarja magának beismerni a dolgot, de mégsem tudnak mit tenni ellene. Ezek az érzelmek sztem legelöszőr akkor kapnak szabadabb teret amikor az évnyitó bálra készülödve Ryan elöszőr Marissa ruháját kapcsolja be majd a táncproba alkalmával ahogy hozzáér. Az egyik igen szines és ugyancsak dekoratív mellékszereplő Anna azonnal le is vágja mi a pálya. A bálon végülis hatalmas kavarodás után végül csak együtt táncolnak de az este elég csúnya véget ér Jimmy Cooper (Marissa édesapja) miatt. A nyár folyamán rengeteg dolog történik és mindenben együtt vesznek részt a srácok. Seth kezd az addigi elvonult "kocka" életéből a való világ felé haladni. Folyamatosan és lassan Summer is felfogja h létezik és barátkoznak is. Tipikusan úgy indul a kapcsolatuk h úgy mutatom ki h kedvellek h egyfolytában veszekszem veled. Tini viselkedésre jellemző hisz itt ekkor 16-17 éveseket alakítanak a színészek. Miután több botrány is történik - többek közt a Tihuana-i incidens - véget ér a nyár és elkezdődik a suli. Ahol mindenkinek szembe kell nézni a közösségel és minden mással. Ryan kemény harc árán tud csak bekerülni a suliba amit majdnem sikerül neki elpackázni ugyancsak Marissa miatt, de végén csak felveszik.
Ahogy haladunk előre úgy fejlődik Seth karaktere is és egyre jobban tért kap a szociális életben. Nagyban közre jáccik ebben a fejlődésben Anna aki megint csak az első pillanattól kezdve oda van a "szerencsétlen" képregényimádó srácért (csak persze ez neki még nem tűnik fel ekkor). Így a 2 srác különös párosa adja a történet gerincét, a szűkszavú és "elöszőr ütök aztán kérdezek" Ryan és a szófosó képregénybuzi Seth. Summer fokozatosan szerez tudomást arról h Seth mennyire odavan érte és amikor látja h Anna kedvéért többször is elutasító vele ez lassan kibújtatja a szöget a zsákból. Egy party alkalmával egy meghitt pillanatban Summer megcsokólja Seth-et. Ezután egy elég érdekes szerelmi háromszög alakul ki köztük. Anna Summer és Seth. A dolog karácsuka alkalmával csucsosodik ki amikor is mind2 lány arra dönt az addigi harcok alapján, h ez így nem mehet tovább választania kell. Elöszőr Annát választja, majd ugye ahogy érezni lehet Seth és Summer egymásnak vannak teremtve és csak összejönnek. Ezalatt Ryan és Marissa is összejönnek, Luke saját tetteivel vágja el magát és ad szabad utat hősünknek.
Köben persze a többi szereplővel is zajlanak a történések de ők (tini sorozat révén) csak kiegészítő részt kapnak, ugyanakkor nagyon remekül kiegészítik a storyt és kerek egésszé teszik a Narancsvidéki élet képét. Botrányok , régi és új szerelmek felbukkanása, megcsalás, pénzért hazásodás mindent olyan piszkos dolog megtalálható itt, ami a gazdag, fényüző életet még szinesebbé teszi. Mindenki életéből előkerülnek piszkos részletek és persze nem sok esetben ússzák meg ezek a nyilvánosságot.
Az évad vége felé a fő szerelmes párunk kapcsolata két felöl is léket kap, elöszőr egy phszihopata Oliver Trask révén, majd még a korábban Ryan múltjából felbukkanó és Eddie elöl menekülő Teresa révén, aki teherbe esik Ryantől. Ez az évad végén sok dologban változást eredményez. Teresa úgy dönt megtartja a babát, így Ryan a lánnyal marad h felnevelje a gyereket. Ezen döntése miatt vissza kell térnie Chinoba és el kell hagynia mindent amit eddig Newportban átélt. Seth egyszerűen képtelen elfogadni azt, h a szülei miért nem tartották vissza Ryan-t ezért vele együtt (pontosabban inkább kicsit miatta, mert nem akar egyedül szenvedni tovább a pokolban amit Ryan tett számár elviselhetővé) Ő is elszökik Portlandbe Luke-hoz és magára hagyja az élete szerelmét Summer-t. Ezzel ér véget az első évad.


Így igazából ezzel a fordulattal azt lehetne mondani h az első évad történetvezetése egy kerek egészbe állt össze, mivel ahonnan indult főhősünk oda is tért vissza még ha nem is saját akaratából. Igazából rengeteg nyitott kérdés marad ezek mellet nyitva, persze a folytatás mindenre választ ad. A sorozat első évada már jó 5 éves, mivel 2003-ban kezdték el. Az akkori trendek és ez a tipikus tini fíling érezhető rajta. A középpontban a szerelmi szálak állnak és az ezekből kialakuló bonyodalmak viszik sokszor előre a történetet, a kapcsolatok ábrázolása sztem egész jól meg lett csinálva. Nem vontatottak és nem is túl elhamarkodottak. Igaz néhol kicsit már-már túl sokáig húzzák de ez csak érdeklődés fenntartása végett van szvsz.


Személy szerint nekem ez a sorozat nagyon bejött, változatos és vicces. Azt azért nem mondom h életszerű helyzeteket mutat be mert azért elég meredek dolgok kerülnek elő, de az abban a társadalmi osztályban "normális". Megmutatja h a kőgazdag amerikai gimiseknek milyen problémákkal kell szembenézni a hétköznapok folyamán (kicsit persze felturbozva h eladható legyen és még érdekesebb). Mindenhol szerelmi gondok, melodráma és stb. Mivel ez csak az első évad és már ennyit írtam róla nem is akarok a továbbiakba belemenni mert akkor még holnap után is a postot fogom írni. Akit érdekel szedje és töltse le, mert megéri. Jó a történet, fordulatos és szórakoztató. A mellékszereplők remekül kiegészítik a történetet és változatosságot biztosítanak. Nem laposodik el ezáltal story. Akinek ezek a felsorolt érvek nem elég meggyőzőek azoknak még azt is fel tudom hozni érvként h itt szinte minden csaj szupermodell paraméterekkel van megáldva, és ha nem is akkor is olyan nő h csak úgy folyik a nyálad utánna.
Tehát végszóként remek sorozat, az egyik kedvencemmé vált a House, Smallville, és a Chuck mellett. Remélem mindent szempontból elégedettek lesztek a kritikával és a történet bemutatásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése