2009. január 25., vasárnap

NBA Orlando vs Miami

Nah hát tegnap a Miami az eddigiek alapján a mumusának számító Orlando Magic-et fogadta az American Airlines Arena-ban. Az Orlando zsinórban 10-szer tudott diadalmaskodni a Heat felett, és ezzel kis frusztrációt keltve a Miami játékosaiban a Magic-el szemben. Nah most szerencsés módon ez a széria is mint általában minden megszakadt. A Heat természetesen Wade vezetésével nyert hazai pályán. Ennek a győzelemnek több fontos alkotó eleme is volt. Az első sorban kiemelendő az eladott labdák száma. Ezen az estén összesen 4 eladott labdát huztak csak be a Heat-nek ez "all-time franchise low" :D szóval ez az eddigi legkevesebb amit feljegyeztek. Mario Chalmers a kezdő negyedben 6-ból 6-al kezdett ami megadta a kezdő lökést a többieknek is így a vezetésüket meg tudták tartani a 2. negyedben is. Ekkor Wade dobott hibátlanul (3/3) és Micheal Beaslye sem hibázott a büntető vonalról (8/8). Wade pihentetése sem okozott most akkora gondot a csapatnak, a tartalékok nélküle is tudták az elönyt növelni a 3. negyedben, és Chris Quinn vezetésével egy 8-0 -ás rohammal zárták a negyedet. Így a Heat 83-68 al lépett a 4. negyedben. Itt akadtak kisebb gondok mert az eddig oly kemény munkával felépitett elöny megcsappant. De ennek ellenére is sikerült a végső dudaszóig megtartani az elönyt.


Most lássuk ki milyen mutatókkal zárta a meccset. Kezdjük a hazai gárdával: Wade 27 pontot, 8 pattanót és 6 assistott tett be a közösbe. Chalmerts 20 pontal, 6 assital és 3 labda szerzéssel járult hozzá a gyözelemhez. Haslem 12 pontot szerzett míg Blount és Beasley közel azonos stat-al zárt (elöbbi 4- , utóbbi 5 pattanó , és mind2jük neve mellet egy kerek 10 pontos teljesítmény szerepelt).

A túloldalon is akadnak szép számmal akiket ki kell emelni. Kezdjük hát a csapat alapkövével Dwight Howardal, aki 22 pontot és 10 pattanot jegyzet, igaz a 4. negyed végén megkapta a 2. technikaiját és így idő elött el kellet hagyni a harcteret. Rashard Lewis 21 pontot dobott a Heat kosarába. Hedo Torkoglu 18- Jameer Nelson pedig 16 egységet termelt. A csapat többi tagja nem jutott el a 10 pontos határig.

A meccs után Wade azt mondta hogy nagyon elégedett a győzelemmel és ujra be kellet maguknak bizonyítani h képesek az elit csapatokat is megverni. Az Orlando edzője tömören annyit mondott a meccsről, hogy azt kapta ő és a csapata amit megérdemeltek.
Tehát ezek a után a meccs mint már emlitettem Heat győzelemmel zárult. Számszerüen 103 - 97 -re multák felül az Orlandot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése