2009. április 18., szombat

Where will amazing happens this year ?

Ezzel a szlogennel került már egy jó ideje beharangozásra a ma hajnalban elstartoló NBA Playoffs (rájátszás). Mint kiderült nem nagyon követte senki sem figyelemmel amit az NBAről irtam de ezt most fontosnak tartva csak hangot adok neki. Az idei rájátszás sok megválaszolatlan kérdést vet fel a hozzáértő emberekben. Többet közzöt képes lesz e valaki megállítani a Lakers-t és Kobe-t nyugaton a nagydöntőbe jutásban, LeBron és Cavs hasonló minősítéssel bír keleten , de azért a Bostont, mint címvédőt sem szabad kifelejteni. A Bostonnal kapcsolatban másik kérdés amellet h képesek e megállatani a Cavs-t hogy vajon menni fog ez nekik Kevin Garnett nélkül. Ezek után pedig az h a nagydöntőben nagyvalószinűséggel a Lakers-el szembekerülve meg tudják e ismételni a győzelmet. Tekintsük csak vissza az alapszakasz egymás ellen lejátszott mérkőzéseire. A Lakers mind2 találkozójuk alkalmával megverte a Bostont, amit többet közt a pályaelönyüket is jelenti egy esetleges nagydöntőben való ismételt találkozás esetén, illetve persze a elöző évben való vereségért volt ez remek elégtétel. A Cavs-el szemben 2-2 es döntetlennel állnak, ami igen izgalmassá és küzdelmessé teheti majd a keleti főcsoportdöntőt.
A Lakers és Cavs egymás ellenni mérlege nem csak a nagydöntő hanem az MVP cím szempontjából is fontos volt, ezt pedig 2-0 val nyerte a Lakers. (Hiába LeBron az első számú MVP esélyes ez sok szakértő szerint lehet majd döntőfaktor)
Ezeken felül még rengeted kérdés vár megválszolásra, de majd mindenk ki fog derülni ahogy haladunk előre.

Kiemelném még azt, h a Miami ugye az első körben a Atlantával játszik amit reményeim szerint meg is nyernek (ha már sajnos a csapat rossz mérlege miatt nem lesz Wadeből MVP pedig sztem megérdemlné, nem mintha a többiek nem, de sztem akkor is Wade volt az MVP idén). Egyetlen keserédes dolog ebben a továbbjutásban csak az lesz, hogy ha sikerült akkor a Bostont fogják kapni (akik nagyvalószinűséggel majd kisöprik a Bulls-t) ami ugyebár nem éppen könnyű feladat, de láttunk már csodát legyen most is így.

Most pedig néhány kép és link a párosításokról:
  1. Lakers vs Jazz
  2. Nuggets vs Hornets
  3. Spurs vs Mavericks
  4. TrailBlazers vs Rockets
  5. Cavaliers vs Pistons
  6. Celtics vs Bulls
  7. Magic vs 76ers
  8. Hawks vs Heat
(Kattra és a képek nagyok lesznek)

(A Playoffs tree)

(Kelet első körének időbeosztása)

(Nyugat első körének időbeosztása)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése