2009. június 20., szombat

NBA Champions - 08/09 LA Lakers

Azt ígértem ám én még anno h majd minden meccsről írni fogok a blogon h hogyan zajlott és h miket láttam milyen volt a játék, de sajnos ezek nem jöttek össze hatalmas bánatomra nem is tudtam megnézni csak az első 2 mérközést. Ugyanis a meccsek ezután mindig úgy voltak h azutáni nap már mennem kellet vizsgáznni h az ég szakadna az összes rohadt egyetemi vizsgára ebben félévben. Szóval megint nem tudtam úgy végig követni a nagydöntő mérkőzéseit ahogy én azt igazából elterveztem és szerettem volna. Most sem akarok nagyon sokat írni róla de azért mégis mert csak ejtek pár szót.
Mint ugye tudjuk ott maradt abba a meccsek közvetítése h a Lakers megnyerte nagyon simán az első meccset. A 2. mérkőzés ennél már jóval-jóval szorosabb volt , itt már az Orlando az éledezés jeleit mutatta. De sajnos elvéreztek a hosszabításban, így Kobe-ék 2-0 -val vonulhattak Orlandoba, a kis kiruccanásukra. Ezután az következett h 3 mérkőzés Orlandoban h ezek után ha szükséges az utolsó 2 mérkőzésre visszatérhessenek L.A.-be. Elsőre azt hitte az ember az első Orlandoi mérkőzés után h a Magicnek csak hazai levegőt kellet szívnia ahhoz h megtudja verni a Lakers-t, mert rekordot jelentő 63.5 % dobtak a mérkőzés folyamán, ez az első félidőben még ennél is félelmetesebb számon állt. Ezt a meccset magabiztosan és igen stabil teljesitménnyel hozta a Magic. Azomban csak az első lélegzet vétel tűnt életmentőnek orlandoban. Mert a szép győzelem dacára következő meccse hasonló képpen kikaptak , igaz megint nagyon szoros meccs volt és csak Derek Fisher 2 "heroic 3-pointer"-ének köszönhetően tudta hosszabítás után legyürni a Magicat a Lakers. Ekkor mutatott 3-1 -et a Lakers javára a párharcban a győzelmeket strigulázó tábla. Ezutén következett az 5. meccs ami 2 oldalról megvilágítva mindenkinek mást jelentett. A Lakers oldaláról a "Road to redemption" kapuja , míg a Magic számára az utolsó szög a koporsóban, ezáltal eszméletlen nyomás volt a vállukon. Az 5. meccs is a Lakers győzelmével zárult így hát mostmár itt is hivatalosan is a 2008-2009 es NBA Nagydöntőjének győztese, a Bajnok a Los Angeles Lakers. Emelett még kiemelném h Kobe Bryant lett a Finals MVP , ki más is lehetett volna ha nem Ő.
Lényegében minden meccsen a Ő volt a Lakers vezére egy pillanatig nem fért semmilyen kétség ahoz h ő lesz az MVP. Igazából ez az első pillanattól kezdve érződött. Úgy játszott ahogy kellet és győzelemre vezette a csapatát. Ezzel magának megszerezte 4. aranygyűrűjét az edzőnek pedig Phil Jacksonnak ezzel már 10. NBA aranygyűrűje van edzőként. It's Amazing. Ez a Lakers most megmutatta igazi erejét, talán a 2. meccs alkalmával hallottam azt az egyik kommentátortól hogy a Lakers igazi erejét még eddig nem is láthattuk mert nem egyszerüen nem volt rá szükség. Itt a nagydöntőben pedig annyira koncentráltak voltak annyira éhesek voltak a sikerre h egy pillanatra sem hagytak senkinek semmilyen okot arra h kételkedhessenek a győzelmükben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése