2009. június 1., hétfő

The Finals 09

Hát kicsit vonakodva kedztem ennek a postnak mert ugye már a régebbi közvélemény kutatás alkalmával kiderült hogy a blog olvasó közönségét nem érdekli az NBA és a kosárladba. De mivel engem érdekel én mégis csak írok róla. Az NBA rájátszása elérkezett a legvéső szakaszába, megvan a két konferencia bajnoka és már mindenki nagyon várja juniús 4.-ét h elkezdődjön A Nagydöntő. Mindkét csapatnak elég hosszu utja volt a döntőbe. Ebből sztem a keletieknek az Orlando Magicnek volt kicsivel nehezebb dolga , ugyanis nekik a tavalyi és egyben címvédő Boston Celtics-et , és a toronymagas bajnokesélyes és alapszakaszgyőztes Cleveland Cavaliers-t is el kellet búcsúztatniuk (meg persze ne felejtkezzünk meg az első körben kiejtett 76ers-ről sem) ahoz h eljuthassanaj A Nagydöntőbe.
Az első körben a Magic 4-2 után jutott tovább ahol ezután sikerült megkapniuk a már emlitett Bostont. Minden meccse életre-halálra ment , ahogy általában ez egy NBA Playoff meccsen szokott lenni. Végül az egyik legélvezetesebb és legizgalmasabb párosítás végén az Orlando jutott tovább 4-3 al. A konferencia döntő ennél is nagyobb kihívást jelentett az Orlandoiaknak, állítsák meg az alapszakas győztes Cav's -et és persze az alapszakasz MVP-t LeBron James-t. Nem titkolt tény volt h mindenki (a párharc megkezdése elött, igaz csak 4-3 al de) a Cavs-nek adta volna a győzelmet. Azonban az első 3 meccs után kezdett kirajzolodni az a dolog h itt vért kell izzadnia nem csak a James-nek , hanem az egész csapatnak a tovább jutásért. A 2. meccsen még James zsenialitása meg is mentette őket a 2-0 -tól, és máris 1-1 lett belöle (a korábban láthatott postban lévő James dobás volt ez). De ezután már nemvolt visszaút. Még tudtak egy meccset nyerni a lovagok de már többre nem voltak képesek a palánk alatt megállíthatatlan Superman és az őt körülvevő mesterlövészekkel szemben. Ez a párharc 4-2 vel zárult, és nem is akárhogyan. Volt szerencsém végre az első playoff meccsemet is megnézni ami pont ez a 6. meccs volt. A Cavs le lett mosva a pályáról, LeBron-t megfogták , volt egy 0 pontos negyede, majd egy 1 pontos is. Fejben elfáradt. Ezalatt a túloldalon az Magic kíméletlenül elképesztő %-al szórta be a 3asokat és olyan pillanatokban hogy az bárkit padlóra küldene. Kínos vereség lett ennek a vége, James minden szó és gratuláicó nélkül vonult le a pályáról és senkinek nem is nyilatkozott. Hát így jutott Superman és Magic A Nagydöntőbe, most lássuk a másik oldalt.

Természetesen azért a másik oldalon sem volt olyan nagyon könnyű dolga a Los Angeles Lakersnek sem. Mivel mindenki mindig azt hangoztatja h a nyugati konferencia mennyivel erősebb és sűrűbb (amiben persze van is némi igazság) ezért sem volt könnyű a Los Angeles útja sem. A Lakers az első körben az Utah-t tette lapátra egy finom 4-1-el. Hiába Deron Williams varázslatos irányítói képessége és pont erőssége , összeségében ez a Utah kevés volt h egyáltalán csak megszorogassa a Lakers-t. A 2. körben azért már kicsit meglepöbb volt az eredmény. A meglepően jól teljesítő Houston Rockets a végletekig kihúzta a dolgot és csak a mindent eldöntő 7. meccsen kapituláltak. Így a Lakers kicsit késve is de megérkezett a nyugati konferencia döntőbe ahol már várt rá a Denver Nuggets Carmelo Anthony és Chauncey Billups vezetésével. A Denver remekül játszott néhol már-már bajnoki erényeket csillogtattak. Elképesztő h egy klasszis irányító mennyit dobhat egy csapaton továbbá néhány remek kiegészítő ember és máris a konferencia döntőben vagy. De a hamupipőke történet nem ért véget happy endel. A Lakers Kobe és Gasol vezetésével maguk mögött hagyta a Denvert és teljes gőzzel megindult a Döntő felé (4-2 vel zárták ezt a párharcot.)


Így né ki tehát A Nagydöntő párosítása, igen izgalmas és remélhetőleg minél kiegyenlítetteb és hosszabb lesz a párharc. Minél tovább szeretném élvezni, ugyanis hál' istennek minden meccs élőben lesz közvetitve a sport tv-ben. Remélen nem mind1 a sport1-en mert az sajnos nincs köszönhetően annak az átkozott kábelszolgáltatónak. Nem kezdtem el most fejtegetni h ki is nyerheti idén a nagydöntőt mert egyrészt nem is nagyon érdekelne senkit (már az is csoda ha vki idáig elfog jutni a postban) másrészt meg annyira kiegyenlitett és jó párharc várható h nem is tudnám. A meccseken , a pályán majd eldől minden !

1 megjegyzés: