2009. február 25., szerda

NBA - Pár hír és eredmény

Mostanában az "NBA-Rovatot" sem kímélte az az ínséges időszak melyben most éppen szenved drága kis blogom a nagy bulizásaim és egyetemi életem közepette. Nah akkor most ide is eszközölünk egy kis pótlást. Az All-Star hétvége környékén szokott lezárulni az NBA-ban a Trade időszak is amikor még tudnak játékost adni-venni-cserélni-igazolni stb. Nah hát a Miami ezen időszak vége elött ütött nyélbe egy trade-t. Mégpedig Shawn Marion-t cserélték el a Toronto Raptors Jermaine O'Neal-jára. Ebben a cserében sztem a fő szerepet az játszhatta hogy a nagy öreg Alonzo Mourning visszavonulásával nem igazán maradt a Heat padján (és egyáltalán a keretben) épkézláb center. Ezt a űrt lenne hivatott orvosolni O'Neal. Igazi ő is inkább erőcsatár poszton remekelt régebben de ez a poszt sem áll tőle olyan távol. Még nem sokat játszott a Heat játékosaként de nagyon remélem azért majd be fogja váltani a hozzá fűzött reményeket. Véleményem szerint jó játékosról van szó , és talán méltó társa lehet Wade-nek abban h legalább a rájátszás első köréig eljutassák a Miamit.

A csapat e hónapban nyujtott teljesítménye igen vegyesnek mondható. Pontosabban Wade szinte mindig a tőle megszokott teljesítményt hozta és voltak meccsek amikor akadt segítsége és le tudták gyűrni az ellenfelet és volt amikor sajnos nem. A február 2.-án a LA Clippers ellen játszott 119 - 95 megnyert meccsen Wade 32 pontal és 9 assistal keserítette meg az ellenfelet. Ezután két nappal a Detroittal játszottak ahol Wade izmos dupla-duplája ellenére (29 pont 13 assist) is vesztesen kellet h elhagyja a pályát. Egy 93-90 es vereség lett a meccs vége. Ezután megint csak egy vereség következett a Philadelphia ellen 7.-én szombatom, itt Dwyane 21 pontot és 7 assistot tett a közösbe, de megint csak nem sokra ment a saját teljesítményével, a vége mint már mondtam 84 - 94 -es Sixers siker. Ezután már egy 96 - 92 es siker következett a Charlotte felett. Ezen meccs után a meccs utánb egy vereség, egy győzelem felválta követte egymást. Egy 99 - 82 es vereség Denverben, egy 95 - 93 -as siker a Chicago ellen, egy 111 - 104 -es vereség a Timberwolves-tól, egy 97 - 91-es győzelem a Sixers ellen. Ezután volt egy igen érdekes meccs az Orlando ellen ahol Wade szezoncsúcsót jelentő 50 pontot dobott a csapata 99 pontjából (volt még 5 assistja és pattanója is) de az a elképesztő teljesítmény sem volt elég ahoz h győzzenek, az Orlando 122 - 99-re megverte a Heat-et.
A legutoljára lejátszott mecsen megint csak remekel Wade barátunk 31 pontjával és 16 assistjával és ezúttal nem is kellet szomorkodva elhagynia a harcteret (mint ahogy az elöző meccsen egy olyan teljesítmény után) . Így ez a meccs is behuzásra került 103 - 91 végeredménnyel

Wade még az All-Star meccsen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése