2009. február 15., vasárnap

NBA All Star Saturday night

Lezajlott az elöző napon az All star hétvége szombati programja. Több érdekes és szokásos versenyszámban mutathatták meg hogy mit tudnak a résztvevők.
Az első ilyen program a Haier Shooting Stars elnevezésű vetélkedő, melyben minden csapatnak egy jelenlegi játékosa, egy már visszavonult "nagyöreg" és a WNBA-ből egy hölgy vesz részt, így hárman vállvetve kell minél rövidebb idő alatt teljesíteni a dobóprobát. Ezt idén a Detroit Pistons hármasának sikerült a legrövidebb idő alatt.
Ezután a következő megmérettetés az "ügyességi vetélkedő" amely hivatalosan a Playstation Skills Challenge nevet viseli. Itt az idei év 1/1-ese (ő volt a draft első köránek első választottja) Derrick Rose volt a legügyesebb és a leggyorsabb. A döntőben a new yersey játékosát Devin Harris-t tudta felülmúlni 35.3 mp-es idejével. A körének befejezése sem volt akármilyen, egy igen erőlteljes double-pump reverse dunk-al tett pontot a győzelmet jelentő menet végére. Így ő lett az első ujjonc aki meg tudta nyerni ezt a számot.
Ezután következett a 3 pontos dobóverseny, születési nevén Foot-Locker 3-point Shotout. Itt a Miami Heat játékosa Daequan Cook örülhetett a trófeának. Sikerült kiütnie a kétszeres címvédő Jason Kapono-t, majd a fináléban az Orlando Magic mesterlövészét Rashard Lewis-t is pályán kivülre dobta.
Az álltalam legjobban várt (és sztem mások álltal is) esemény a zsákoló verseny. Ez a leglátványosabb és a legjobban közönségmozgató esemény. Itt a címvédő Dwight Howard alias Superman, nem tudta megvédeni a tavaly oly nagy kreativitással kivívott címét. Idén a 2006os bajnok Nate Robinson lett a legjobb highflyer. A győzelmet minden bizonnyal az hozta meg számára amikor magán Dwight Howardon keresztül huzta be zöld labdát. Howard folytatva a tavalyi hagyományokat idén is hozott egy kis Supermanes hatást amikor átöltözött egy telefonfülkében :D . Ezután egyfajta válaszként (az amerikai kommentárok viccesen csak) Krypto-Nate -re keresztelt Nate Robinson full zöldben jelent meg h megállítsa Supermant. És sikerült is neki. Igaz az végső körben már a nézők szavatai döntöttek. Nagyon szoros hajrában a szavazatok 52 %-val Krypto-Nate lett a győztes.

Íme náhány kép a versenyekről:


Derrick Rose

Krypto-Nate takin' over Superman

Detroit Pistons Shooting Stars Team

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése